Sunday, April 26, 2009

Κάλεσμα για Δράση Ενάντια στη Συνάντηση Κορυφής της Αθήνας στο Δρόμο Προς την Κοπεγχάγη 2009

Η συλλογικότητα F.A.R.M.A. καλεί όλες τις συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, πρωτοβουλίες κατοίκων και όσους/ες ενδιαφέρονται να μαζευτούμε για να κουβεντιάσουμε συγκέντρωση-δράση για την προπαρασκευαστική συνάντηση κορυφής στην Αθήνα, που θα γίνει στις 12 και 13 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton στα πλαίσια της παγκόσμιας συνόδου για το κλίμα το Δεκέμβρη του 2009 στην Κοπεγχάγη.

Ο σκοπός του συνεδρίου θα είναι η προώθηση της πράσινης οικονομίας, στα πλαίσια ενός καπιταλισμού που πρασινίζει ως λύση για την έξοδο από την οικονομική και την κλιματική κρίση. Οι ομιλητές θα είναι κορυφαίοι εκπρόσωποι από κάθε μορφής εξουσίας, όπως πολιτικοί, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και ΜΚΟ. Κύριο θέμα θα είναι η προώθηση των επενδύσεων σε ‘πράσινες λύσεις’ στον χώρο της Μεσόγειου, η ασφάλεια στην παροχή ενέργειας και η προώθηση “εναλλακτικών” τεχνολογιών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η πυρηνική ενέργεια και η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα γνωστή ως “καθαρός άνθρακας”.

Η προετοιμασία για την σύνοδο κορυφής στην Κοπεγχάγη από την μεριά της κυριαρχίας, έχει ήδη αρχίσει! Μια σύνοδος κλειδί, όπου θα προβληθεί από τα ΜΜΕ ως η μεγάλη και η μοναδική μας ευκαιρία απέναντι στην οικονομική και κλιματική κρίση αλλά στην ουσία θα κρίνει το οικονομικό αλισβερίσι για το περιβάλλον μετά το 2012, οπότε και λήγει η συνθήκη του Κιότο, ανανεώνοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό προφίλ του συστήματος και ξαναβρίσκοντας την πολυπόθητη συναίνεση.

Η συνάντηση θα γίνει στο Αυτόνομο στέκι (Ισαύρων και Ζωοδόχου Πηγής) 30 Απριλίου 2009 ώρα 20.00


Συλλογικότητα F.A.R.M.A.
Farmazapatista.blogspot.com

Πληροφορίες για το Athens Summit 2009 στο
http://www.ftglobalevents.com/athenssummit/overview.asp


Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει στο Αυτόνομο στέκι (Ισαύρων και Ζωοδόχου Πηγής) την Πέμπτη 7 Μαίου ώρα 20.00

πρωτοβουλία ενάντια στο Athens Summit 2009

No comments: